Politiek toneelspel; ‘hetzelfde circus, andere clowns’

Door Anaïs Vije

Tilburg is een theaterstad, zelfs politici vinden het boeiend om de toneelsport te beoefenen. “Alles gaat om tactiek en timing en hoe de politici in de media verschijnen. Het gaat weinig om de inhoud”, aldus Floor de Man, voorheen politiek actief. “De hele politiek is een grote fake bende”, voegt ze daar aan toe.
Bron: Tjebbe van Tijen

Bron: Tjebbe van Tijen

Jolan Knol, oud secretaris Groen bij Dwars vindt debatteren een toneelspel en ‘een van de meest onzinnige dingen ooit.’ “90 procent van een debat is tussen mensen die toch al weten wat het standpunt van de ander is en daar al een reactie voor klaar hebben. Ze gaan er vanuit dat het publiek niks inhoudelijks weet”, aldus Knol. Hij vertelt dat in de politiek alles van te voren al vast staat; “het is gewoon een groot toneelspel naar de media en de inwoners toe.

Joost Westland, voorzitter van Jonge Socialisten vindt dat er in de Tilburgse politiek een typetje rond loopt, namelijk Smolders. “Hij kan heel goed problemen benoemen. Ik heb alleen niet het idee dat zijn partij die wil oplossen.”, aldus Westland. “Zelf krijg ik geen mediatraining, dat komt omdat de media hier in Tilburg niet zo boven op de politiek zit”, sluit Westland af.

Op de vraag of ze zelf wel eens toneel tijdens een debat antwoorden deze politici allemaal volmondig: “Nee, natuurlijk niet!”

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s