Profiel Rockacademie: Tom Greendale

Door: Carlijn Kösters
Je bent jong, gek en dol op muziek. Na zo’n 600 keer de opleiding tot matrastester te hebben overwogen weet je het opeens: rot op met die matrassen. Slaapverwekkende zooi. Ik ga Tilburg bestormen met gieters en stembanden. Ik laat een vetkuif staan, help de lokale muziekwinkel naar de tering en leef me uit op 100 maagden’. De rockacademie wordt je nieuwe thuis. Maar wie zijn deze rebelse jongeren die hun leven wijden aan muziek? Tijd voor wat mooie profielen.
20150113-122937-44977147.jpg

Bron: Tom Greendale

We beginnen deze week met de 20-jarige Tom Greendale. Deze mede importbrabo vindt zijn roots bij het idyllische rotjeknor, waar hij op zijn 10e besloot zijn pokéballen in te ruilen voor een mooie klankkast met snaren. 10 jaar later (nu dus , voor de rekenwonders onder ons) maakt dit gietertje een aanzienlijk groot deel uit van zijn dagbesteding: hij studeert namelijk gitaar aan de rockacademie. Geïnspireerd door gitaargoden als Neil Young, John Mayer en Afie Jurvanen hoopt Tom te eindigen als succesvol artiest met een breed repertoire. Hoe hij dit gaat bereiken? Door er gewoon vol voor te gaan. “Natuurlijk ben ik niet blind voor het feit dat het moeilijk gaat worden, maar ik denk voornamelijk in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden”, vertelt de artiest in spe. Nu al een inspiratiebron voor ons jongelingen.

Op het moment is Greendale de laatste hand aan het leggen aan zijn nieuwe repertoire, wat – na zijn bestaand werk geluisterd te hebben – wederom zal bestaan uit een veelbelovende samenstelling. Eenmaal afgerond zal hij vervolgens met zijn nieuwe band beginnen; weer helemaal vanaf 0. Een compleet schone lij dus. Desondanks heeft hij veel zin in zijn nieuwe start in de (voor hem nog onbekende) stad Tilburg.

Ben je al benieuwd? (RETORISCH) Ga snel luisteren naar deze gitaargod in wording!

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s