Over de redactie

12 journalistiekstudenten, 6 deelredacties en één stad. We zijn allemaal net zo bad ass als onze naam al belooft.

Theater en B-kunst

1

 Pjotr Bos

 ‘A jack of all trades and a master of none.’ Dat ben ik. Mijn naam is Pjotr Bos en vanuit de duistere krochten van Tilburg speur ik naar de kunstigste kunst en het talent dat nog nat is van de dauw. Soms sta ik er zelf ook, op dat toneel, maar liever kijk en luister ik naar U. Dus wie wat te vertellen heeft is altijd welkom. Als uw honger naar mij nu nog niet gestild is: ik lees graag ‘on the road’ (het boek) en ik houd van koffie, bier en The Who.

2

Anaïs Vije  

Anaïs is mijn naam. Vije komt daar achteraan. Samen met Pjotr zit ik in de deelreactie Theater en B-kunst. Zelf heb ik twee jaar toneel gespeeld bij De Nieuwe Veste in Breda. Plus, ik heb de opleiding Mediavormgeving in Roosendaal afgerond. Hierdoor is mijn interesse naar kunst en theater uitgebreid. Ik probeer aan de creaties die ik post een humoristische draai te geven met een drupje creativiteit. Alles kan en alles mag; dit zal je terug vinden in kunst, theater en mijn berichten


Muziek

IMG-20141129-WA0008Hidde van Gijn

Mijn naam is Hidde van Gijn en ik zit in de deelredactie muziek. Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik altijd al interesse heb gehad in de muziek en het mij leuk lijkt om daarover te schrijven. Verder speel ik in een band en ben ik dus veel met muziek bezig.

 

 

3

Carlijn Kösters

Het is een kwestie van geduld‘, zo sprak ooit een muzikale wijze uit het zuidelijke land waar mijn roots liggen. Aangezien ik geen geduld heb, ben ik er zo snel mogelijk weg gegaan en woon nu in het oerlelijke (maar wel heel leuke) Tilburg. De komende tijd ga ik me hier verdiepen in alles wat deze Brabantse studentenstad aan muziek te bieden heeft. Hierbij heb ik het niet alleen over de kekke tunes uit de paddenstoelen van de Efteling, maar ook over de echte pareltjes.

Muziek heeft namelijk altijd in me gezeten. Niet letterlijk, want dat zou raar zijn. Wel leefde ik me van jongs af aan al uit op ABBA (‘mama mia, inne gonnedjeng, mai mai, hannenannenisjnoe’ – Carlijn Kösters, 2000), al is mijn muzieksmaak inmiddels wel al wat beter geworden. Belooft dat wat? Ja, dat doet het zeker.


Studenten

4

Charlotte van den Broeke

Wie kent het niet, Tilburg, de stad van studenten. Wat maakt Tilburg de leukste studentenstad van Nederland? Waar kan je het beste wonen en waar kan je het leukste uitgaan? Zelf ben ik ook een student in Tilburg. Ik houd van het studentenleven en ik ga graag uit. Dat is waarom ik jullie ga vertellen wat er zich allemaal in Tilburg afspeelt voor studenten. Verder ben ik ook benieuwd waarom mensen voor de stad Tilburg kiezen en hoe de studenten hier leven. Keep calm and drink!

9

Eva Smit

Mijn naam is Eva. Sinds afgelopen schooljaar woon ik in Tilburg, na een half jaar vrijwilligerswerk te hebben gedaan in Kenia. Dit jaar ben ik begonnen met mijn studie journalistiek. Deze periode focus ik me samen met mijn medestudenten op de stad Tilburg. Ik duik vooral in het studentenleven. Dit klinkt heel dubbel, maar terwijl ik van het studentenleven geniet ga ik ook aan het werk voor de studenten. Ik zal verslag doen van alles wat er gebeurt in Tilburg en van belang kan zijn voor de studenten. Na deze studie te hebben afgerond hoop ik de wereld in te kunnen trekken om daar als journalist aan de slag te gaan.


Criminaliteit

5

Sanne van Deijl

Op de hoogte blijven van wat er speelt rondom criminaliteit in Tilburg? Ik houd me bezig met alle spannende en illegale gebeurtenissen in Tilburg. Als jij wil weten waar je veilig bent, volg dan de deelredactie criminaliteit. Het is natuurlijk interessant om te weten wat er allemaal speelt en daarom schrijf ik er over. Het is voor mij een uitdaging om hierover te publiceren, want er wordt niet snel over gepraat. Keep safe and stay tuned!

 Sandra Moerlan6d

Hoi! Ik ben Sandra Moerland, ik ben 19 jaar oud en ik woon sinds het begin van het schooljaar in Tilburg. Ik ga met name schrijven over criminaliteit in en rond Tilburg. Ik heb deze deelredactie gekozen omdat ik graag wil uitzoeken wat er zoal speelt op dit moment. Na mijn opleiding wil ik graag bij een tijdschrift werken.


Politiek

7Judith Schuttevaar

Politiek is iets waar ik al lang mee bezig ben. Eerst alleen volgend en daarna als actief lid bij een lokale PJO en als hoofdredacteur bij hun ledenblad. Vaak wordt politiek gezien als iets wat ver van de mensen af staat, niets is minder waar wat mij betreft. Het gaat over zaken die bepalend zijn voor je eigen leven en dat van mensen om je heen. Denk aan de staptijden, het alcoholverbod voor mensen onder de achttien jaar en het aankomende leenstelsel, waarvan veel studenten nog niet weten dat ze er daadwerkelijk in vallen. Deze maatschappelijke interesse is deels de reden dat ik journalistiek ben gaan studeren. Daarom zou ik in deze blog en in de toekomst via de journalistiek mensen zowel met achtergronden als korte begrijpelijke informatie willen betrekken met issues in de samenleving.


Binnenstad en Spoorzone

8

Itske Eertink

Altijd al willen weten waar je het beste kunt winkelen in Tilburg en wat er allemaal te doen is in de spoorzone? Ik ga het jullie allemaal vertellen de komende weken. Ik ben Itske Eertink en een enorme shopaholic, daarom maak ik deel uit van de deelredactie binnenstad/spoorzone. Ik neem jullie mee in alles wat er speelt in de binnenstad.

1

George Bongers

Mijn naam is George Bongers en ik kom uit de ghetto, beter bekend als Eindhoven, waar de ‘G’ zacht is en het leven hard. Ondanks mijn struggles en thug life ben ik levend van de straten gekomen en ben een nieuw leven begonnen in Tillywood. Als OG in de clubscene heb ik veel connecties opgebouwd en ken ik alle ins-en-outs van de straat en de stad. Samen met mijn homie Itske Eertink zal ik jullie via deze blog rondleiden langs alle coole hang-outs, shops, de spoorzone en andere places to be.

Peace out and spread the love.

MC Bong